Slujire arhierească în biserica „Sfânta Treime” din orașul Pușchino, regiunea Moscova

În Biserica Ortodoxă a început în 9 februarie Perioada Triodului. Duminica Vameșului și a Fariseului este prima duminică din această perioadă premergătoare Postului Mare.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în această zi la biserica „Sfânta Treime” din orașul Pușchino, regiunea Moscova.

Mitropolitul a fost întâmpinat de către parohul bisericii și protopopul bisericilor din raionul Pușchino, protoiereul Ioan Monarșec.

La Liturghie s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii și preoți din eparhia Moscovei.

În încheierea slujbei, Mitropolitul le-a vorbit celor prezenți despre faptul că smerenia este una dintre porțile prin care omul poate intra în Împărăția cerurilor, Duminica Vameșului și Fariseului fiind așezată la începutul perioadei Triodului, după pedagogia și înțelepciunea Părinților Bisericii. Prin acest fapt se face cunoscut omului că mai înainte de a da curs ostenelilor, nevoințelor și luptelor duhovnicești, trebuie să pună bun început prin asumarea unei smerite cugetări, bineplăcute lui Dumnezeu.

La finalul cuvântului predicatorial, ÎPS Vladimir a oferit în dar părintelui protopop și ex-protopopului prot. mitr. Ioan Monarșec câte o cruce cu pietre scumpe, drept amintire a slujirii comune.

Părintele paroh a mulțumit pentru vizita întreprinsă de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova în protopopiatul Pușchino, aducându-i în dar Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir un set de panaghii și cruce arhierească.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *