Slujire arhierească la Mănăstirea Cușelăuca – Casa Fericitei Agafia, loc îmbibat de evlavie și de trăire duhovnicească

Vineri, 22 iunie 2018, în ziua pomenirii Sfintei Fericitei Agafia de la Cușelăuca, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a liturghisit la Sfânta Mănăstire cu hramul Adormirea Maicii Domnului din s. Cușelăuca, r. Șoldănești.

Manifestările duhovnicești au început, dis-de-dimineață, cu scoaterea raclei cu sfintele moaște în fața bisericii mănăstirești și cu oficierea Utreniei, după care a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au înălțat rugăciuni PS Episcop vicar Ioan de Soroca, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, un impunător sobor preoțesc și numeroși credincioși din toate colțurile țării, dar și de peste hotare, veniți la Mănăstirea Cușelăuca, pentru a înălța rugăciuni și pentre a-i aduce mărirea cuvenită Fericitei Agafia.

La slujba de astăzi, în mijlocul enoriașilor s-a aflat și Președintele Republicii Moldova, Excelența Sa, Dl Igor Dodon împreună cu soția, și reprezentați ai autorităților publice locale.

La Vohodul mic, Stareța Mănăstirii Cușelăuca, Egumena Vera (Spinei), pentru activitatea rodnică la cârma Mănăstirii Cușelăuca a fost decorată de către Mitropolit, cu ordinul bisericesc ”Cuvioasa Parascheva”.

În cuvântul său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a mulţumit pentru frumoasa primire şi a evidenţiat importanţa aşezământului monahal în cadrul istoriei spiritualităţii noastre. Mitropolitul Vladimir a numit Mănăstirea Cușelăuca – Casa Fericitei Agafia, loc îmbibat de evlavie și de trăire duhovnicească, unde fiecare creștin își poate găsi alinarea.

Spre final, momente înălțătoare, de aleasă bucurie au trăit ierarhii, preoții și credincioșii, când a fost intonat Troparul Sfintei, timp în care Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu întreg soborul rugător au dat cinstea cuvenită, închinându-se la racla cu moaștele Sfintei Fericitei Agafia.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *