Slujitorii din Protopopiatele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Dubăsari convocați în Adunare la Reședința mitropolitană

img_3052

În dimineaţa zilei de 16 septembrie, la Reședința mitropolitană s-au întrunit protopopii şi preoţii parohi ai bisericilor din Protopopiatele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Dubăsari.

La şedinţa prezidată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, au mai participat Preasfinţitul Ioan, Episcop Vicar al Mitropoliei Moldovei, Preacucernicul părinte Protoiereu Mitrofor Vadim Cheibaş, secretar al Mitropoliei Moldovei, precum şi monahii şi protopopii circumscripţiilor.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului, PS Episcop Ioan, Vicar mitropolitan a făcut o trecere în revistă a celor mai importante evenimente din ultima perioadă, petrecute în arealul Bisericii, după care s-a discutat amănunţit despre relaţiile BOM cu societatea şi modalităţile de eficientizare a promovării valorilor creştine.

În context, Mitropolitul Vladimir a audiat rezultatele planurilor implementate până la momentul actual, precum şi strategiile de viitor ale slujitorilor din aceste trei Protopopiate. Analizând fiecare prezentare în parte, Vlădica Vladimir a dat aprecierile cuvenite, venind cu indicaţiile necesare spre optimizarea eforturilor comune, pentru consolidarea prezenţei Bisericii în societatea autohtonă şi contracararea tuturor atacurilor la adresa valorilor spirituale definitorii pentru poporul nostru.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrunirii s-a vorbit despre predarea religiei în instituţiile preuniversitare, Mitropolitul propunând slujitorilor să valorifice toate posibilitățile în vederea predării obiectului Religia în școlile din localitățile în care păstoresc. Totodată, Vlădica Vladimir a îndemnat slujitorii să organizeze acţiuni pastoral-caritabile pentru susţinerea credincioşilor din păturile socialmente vulnerabile.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *