Taina Sf. Maslu la biserica USM

IMG_0053În fiecare zi de joi a posturilor, la biserica „Întâmpinarea Domnului”, a Universităţii de Stat din Moldova, este oficiată Taina Sfântului Maslu, la care participă sobor de slujitori şi numeroşi credincioşi.
Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în seara zilei de 18 iunie, la slujbă a participat Episcopul Ioan, vicar mitropolitan.

După serviciul divin, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură, referindu-se la lucrarea sfinţitoare şi vindecătoare în viaţa credincioşilor prin această taină dumnezeiască. Episcopul a vorbit despre mesajul pericopelor evanghelice din cadrul slujbei, precum şi despre istoricul tainei, ce vine dintr-o poruncă divină de a cerceta pe cei bolnavi şi în neputinţă.

Au urmat mulţumirile adresate ierarhului din partea părintelui-paroh Octavian Moşin, care a scos în evidenţă semnificaţia celor 7 Taine, în special cea a Maslului.

La final, credincioşii prezenţi au primit binecuvântarea arhierească şi au mers în pace spre case, ducându-le membrilor familiei o părticică din bucuria rugăciunii săvârşite în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *