Tedeum cu prilejul celei de a 75-a aniversări de la fondarea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”

11

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei împreună cu prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, au săvârșit la Catedrala ”Nașterea Domnului” un tedeum cu prilejul celei de a 75-a aniversări de la fondarea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din orașul Chișinău.
La eveniment au participat reprezentanți ai corpului profesoral – didactic, absolvenți precum și creștini veniți din diferite zone ale republicii pentru a sărbători frumosul jubileu.
Cu această ocazie în semn de recunoștință și apreciere pentru efortul depus la instruirea tinerei generații precum și la dezvoltarea învățământului superior pedagogic mai multor colaboratori ai instituției le-au fost acordate distincții bisericești.

PS IOAN, a transmis mesajul de felicitare a ÎPS, Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în care se menționează: ”Acum, uitându-ne retrospectiv la cei 75 de ani de activitate savantă prodigioasă a Universității, cred că fiecare dintre noi poate afirma fără nicio ezitare că anume aici s-au format adevărate personalități care au menținut și au dezvoltat tradiția noastră pedagogică, adaptând-o celor mai exigente cerințe ale conteporaneității, păstrând totodată autenticitatea noastră identitară, prin grija față de viitor, exprimată în primul rând prin valorificarea tezaurului ancestral”.

La rândul său, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a adus sincere mulțumiri celor care și-au dedicat viața acestei nobile profesii, cea de pedagog. Căci doar cei care au chemarea lui Dumnezeu pot activa în acest domeniu.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” rămâne a fi o instituție de învățământ superior, care în virtutea tuturor circumstanțelor, rămâne a fi una de referință.

Rectorul Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”,domnul Nicolae Chicuș, doctor, profesor universitar, a mulțumit din numele întregului colectiv pentru înalta apreciere ce vine din partea instituției ce are cel mai mare grad de credibilitate în societate și a reiterat dorința de a continua această rodnică colaborare în diferite sfere sociale.

La final, colaboratorii universității au primit binecuvântarea ierarhului pentru a desfășura și în continuare cu același patos cercetările științifice precum și instruirea la cel mai înalt nivel a generației tinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *