Vizită pastorală la Universitatea de Stat din Moldova

IMG_8145Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir a vizitat astăzi Universitatea de Stat din Moldova, unde a avut loc o întâlnire cu Rectorul instituţiei superioare de învăţământ – Prof. univ., dr. habil. Gheorghe Ciocanu, cu Decanul Facultăţii de Jurnalism – Dr., conf. univ. Georgeta Stepanov, precum şi cu studenţii acestei facultăţi.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Senatului USM, unde Întâistătătorul s-a adresat studenţilor cu un cuvânt de salut, felicitând pe toţi cei prezenţi pentru munca sârguincioasă pe care o depun spre folosul societăţii şi menţionând în acelaşi timp că jurnalistul, în misiunea sa de răspândire a adevărului, trebuie să ţină cont şi de valorile noastre spirituale, care ne definesc ca popor şi societate.

În această ordine de idei, Mitropolitul a vorbit despre frumoasa colaborare dintre Mitropolia Moldovei şi Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul USM, care pe parcursul câtorva ani, a permis fructificarea unor frumoase proiecte bilaterale. În context, Înaltpreasfinţia Sa şi Domnul Rector au semnat astăzi un acord de practică între Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove şi Universitatea de Stat din Moldova, care să permită realizarea unor proiecte bilaterale la fel de interesante şi de utile pentru întreaga societate, prin intermediul dialogului dintre tinerii jurnalişti şi slujitorii Bisericii.

La rândul său, Domnul Gheorghe Ciocanu a dat o apreciere deosebită vizitei Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, numind-o istorică şi a reiterat disponibilitatea Universităţii de Stat pentru o colaborare şi mai intensă între cele două instituţii.

La eveniment a fost prezent şi Academicianul Nicolae Dabija, care a făcut prezentarea unui volum de gânduri creştine, semnat de către Prot. Mitr. Octavian Moşin, parohul bisericii „Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM.

În continuare, Vlădica Vladimir a oficiat slujba de sfinţire a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, care a trecut prin ample lucrări de renovare. Tot aici, Înaltpreasfinţia Sa, a vizitat şi laboratoarele Facultăţii, unde tinerii jurnalişti au posibilitatea să aplice cunoştinţele căpătate în cadrul orelor, utilizând cele mai avansate tehnologii media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *