Părintele protoiereu Nicolae CRAVEȚ – 16 ani la cârma Protopopiatului Soroca

Joi, 4 mai 2023, protoiereul mitrofor Nicolae Craveț marchează 16 ani din ziua numirii sale în funcția de protopop al Sorocii de către Înaltpreasfințitul Părinte și Mitropolit Vladimir.
Cu acest prilej, Preasfințitul părinte episcop Ioan de Soroca, a adresat un mesaj de felicitare părintelui Nicolae în care se menționează:
Stimate părinte protopop,

Până în prezent îndepliniți această slujire bisericească cu râvnă, devoțiune și dragoste.

Sunteți apreciat și prețuit de ierarhii Bisericii noastre, de confrații preoți, de către autorități, dar în mod special, de credincioșii din cuprinsul raionului Soroca.

Vă doresc să continuați această ascultare administrativ-bisericească, având binecuvântarea și ajutorul lui Dumnezeu, dar și sprijinul confraților slujitori soroceni!

Întru mulți și binecuvântați ani, Preacucernice și Stimate Părinte protopop!

***
Părintele Nicolae CRAVEȚ s-a născut la data de 6 octombrie 1980, în satul Vasilcău din raionul Soroca, fiind primul din cei trei copii ai părinților Nicolae și Raisa CRAVEȚ.
După absolvirea școlii medii de cultură generală din localitatea natală, în toamna anului 1997 este admis la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova, pe care o absolvă în primăvara anului 2001.
La data de 19 septembrie 2000 este hirotonit diacon de către Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Cetatea Soroca, iar în treapta de preot la 15 februarie 2001, în biserica „Întâmpinarea Domnului” a Universității de Stat din Moldova, de către același ierarh.
În perioada 25 noiembrie 2003 – 4 mai 2007 îndeplinește funcția de protopop al bisericilor din raionul Șoldănești.
În anul 2007 susține teza de masterat la Facultatea de Istorie și Psihologie a Universității de Stat din Moldova.
Din data de 4 mai 2007 până în prezent este protopop al bisericilor din raionul Soroca iar din 23 iulie 2010, este paroh al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din or. Soroca.
La 22 aprilie 2015 este numit secretar al Vicariatului de Soroca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *