Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în Sfânta și Marea Sâmbătă, la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală

În Sâmbăta cea Mare, 4 mai 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca a săvârșit Liturghia Sfântului Ierarh Vasile cel Mare la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În cadrul acestei sfinte slujbe s-au citit 16 Paremii, care ne pun înainte chipurile Învierii din Vechiul Testament, marile lucrări ale lui Dumnezeu în lume: Facerea, izbăvirea din robia Egiptului, trecerea prin marea Roșie, trecerea Iordanului în Canaan a lui Iosua, prorociile mesianice, adică texte din Vechiul Testament în care sunt profețite venirea Mântuitorului, nașterea, viața, pătimirile, răstignirea și moartea Sa pe Cruce și se încheie cu Daniil și cu cei trei tineri din cuptor, icoană a izbăvirii neamului omenesc din cuptorul iadului.

La sfânta slujbă au participat credincioși din capitală, iar mai mulți dintre ei s-au împărtășit cu dumnezeieștile Taine.

Reamintim, că în seara zilei, între orele 19.00 şi 20:00, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chişinău, în scuarul catedralei mitropolitane, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.

Totodată, în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, la miezul nopții, chișinăuienii sunt așteptați la catedrala mitropolitană pentru a participa la Slujba Sfintei Învieri oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *