Preoții și credincioșii soroceni au preluat Lumina Sfântă de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 4 mai 2024 în Republica Moldova de către Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, vicar mitropolitan. Preasfinția sa a plecat în data de 29 aprilie împreună cu un grup de pelerini, pe urmele Mântuitorului și a Sfinților Săi, în Țara Sfântă – Israel.

În seara zilei, în scuarul catedralei mitropolitane, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove însoțit de episcopii-vicari: PS Ioan de Soroca, PS Siluan de Orhei, PS Nicolae de Ceadîr-Lunga, vicar al eparhiei de Cahul și Comrat, prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al catedralei, un sobor preoțesc și mulțimea de creștini veniți de pretutindeni, au întâmpinat la Arcul de Triumf, Sfânta Lumină de la Ierusalim.

După preluarea Luminii Sfinte de la catedrala mitropolitană, episcopul Ioan a adus-o la catedrala episcopală din Soroca de unde, numeroși clerici și credincioși au primito ca pe o binecuvântare cerească și au dus-o în pparohiile și la casele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *