Slujire arhierească în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul Zastînca, raionul Soroca

În Duminica a XIV-a după Cincizecime, 10 septembrie 2023, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul Zastînca, raionul Soroca.
La slujba duminicală au participat prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, preotul Liviu Cernei, parohul bisericii gazdă, prot. Andrei Popovici, clericul bisericii „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat” din orașul Soroca, preotul Constantin Pitușcan, parohul bisericii din satul Piatra, raionul Orhei, protod. Constantin Rotari-Bîcu și numeroși credincioși.
În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, preotul Liviu Cernei a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.
La sfârșitul slujbei ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură celor veniți în această zi de duminică la Sfânta Liturghie, iar părintelui Liviu Cernei, i-a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia aniversării celor 30 de ani ai vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *