Celebrarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel în Duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca

În Duminica a V-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan.

Biserica Ortodoxă i-a cinstit astăzi pe unii dintre cei mai mari și mai cunoscuți dintre sfinți, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cei doi Apostoli au fost martirizați la Roma în timpul persecuției împăratului Nero, din anul 67.

În timpul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, diaconul Mihail Rotari, clericul Catedralei Episcopale, a fost decorat cu dreptul de a purta orar dublu.

La predică, Episcopul Sorocii a menționat următoarele: „În această zi sfântă şi mare de pomenire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos ca pentru mijlocirile acestor doi Sfinţi Apostoli Martiri să ne dăruiască şi nouă credinţă puternică în Dumnezeirea lui Hristos, să ne dăruiască dragoste pentru Hristos şi pentru Biserica Sa, să ne facă şi pe noi mărturisitori ai dreptei credinţe, propovăduitori ai Evangheliei iubirii mântuitoare a lui Hristos.Tuturor celor care poartă numele de Petru şi Pavel sau derivate le dorim ani mulţi cu sănătate, spre bucuria familiilor, spre bucuria Bisericii şi a poporului nostru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *