Coliturghisind alături de ÎPS Mitropolit Vladimir în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din or. Padova, Italia

20131006_131245

În dimineața acestei zile, Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir dimpreună cu mai mulți slujitori din Republica Moldova, a săvârșit sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Padova, Italia.La serviciul divin au participat zeci de compatrioți de ai noștri care se află de ani buni în Italia și care au venit să împartă bucuria deosebitului eveniment cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova și oaspeții prezenți.

Această zi a fost una deosebită pentru Prot. Vasile Şestovschi, parohul sfântului lăcaș, dar și pentru Protopopul de Soroca, Prot. Mitr. Nicolae Craveț,  care au fost decorați de către Înalt Prea Sfinția Sa cu Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. II, în semn de aleasă apreciere pentru munca depusă spre binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După serviciul divin, Vlădica Vladimir s-a adresat către părintele Vasile și către credincioși cu un frumos cuvânt de felicitare, în care a menționat despre unitatea exemplară a acestora și dragostea permanentă pe care o au față de cele sfinte exprimată prin fapte concrete, menite să țină credința vie și să perpetueze valorile noastre sacre chiar și în depărtare de casă.

Totodată Mitropolitul a venit cu sincere mulțumiri și către autoritățile italiene care au primit cu brațele deschise comunitatea moldovenească, permițându-i să se integreze, totodată păstrându-și și valorându-și tradițiile spirituale și culturale definitorii.

Înalt Prea Sfinția Sa a mai îndemnat pe cei prezenți să fie și în continuare la fel de dedicați tezaurului duhovnicesc pe care îl poartă în suflete, să nu uite niciodată de rădăcinile lor și să promoveze și mai departe neamul și țara natală prin binecunoscuta bunăvoință, cinste și hărnicie moldovenească.

La rândul său, Prot. Vasile Șestovschi a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir pentru bunăvoința de a fi alături de enoriașii sfântului lăcaș în această binecuvântată zi și pentru grija permanentă pe care o poartă celor aflați departe de casă și pentru frumoasele și sincerele îndemnuri adresate credincioșilor. Totodată părintele a venit cu cuvinte de recunoștință și către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru), stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi care, dimpreună cu corul așezământului monahal a venit pe pământurile Padovei pentru a da laudă lui Dumnezeu și pentru a se veseli întru rugăciune cu cei de o credință și un cuget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *