Episcopii Vicari PS Siluan al Orheiului și PS Ioan al Sorocii au săvârșit Slujba Prohodului pentru nou adormita Raisa, mama părintelui Nicolae Craveț, Protopop și secretar al Vicariatului Soroca

În dimineața zilei de luni, 20 ianuarie 2020, când Biserica face cinstirea Soborului Sfântului Prooroc Ioan, Înaintemergatorul și Botezătorul Domnului, la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Vasilcău, raionul Soroca, a fost petrecută în ultimul drum pământesc, nou adormita Raisa Craveț, mama părintelui Nicolae Craveț, Protopop și secretar al Vicariatului de Soroca.

Raisa Craveț a crescut și educat trei copii cu frică de Dumnezeu, fiind un suflet plin de generozitate, ce și-a dedicat întreaga viață misiunii educaționale, activând 40 de ani în calitate de profesoară.

Sfânta Liturghie și slujba prohodului a fost oficiată cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, de către PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, PS Siluan, Episcop de Orhei și un impunător sobor preoțesc.

Cântările şi rugăciunile prin care Biserica a petrecut-o astăzi pe nou adormita Raisa spre locul de odihnă rânduit până la învierea cea de obşte, exprimă nu doar speranţa şi mângâierea dreptei răsplătiri, ci şi bucuria de-a vedea lumina Mântuitorului nostru Iisus Hristos Cel răstignit şi înviat.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Siluan, Episcop de Orhei a adresat celor prezenți un emoționant cuvânt de mângâiere în care a menționat: „Precum ne naștem în această viață fără voia noastră, așa plecarea noastră din ea ne rămâne necunoscută. Sunt grele clipele de despărțire de oamenii care ne sunt dragi, dar în special când este vorba de părinții noștri. Ne-am adunat să ne rugăm către Bunul Dumnezeu să binecuvânteze călătoria nou adormitei Raisa către Cer și să-i ierte ceea ce a greșit ea ca om. Speranța noastră în aceste clipe ale vieții este ca Dumnezeu să primească sufletul roabei Sale în ceata aleşilor Săi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit”. „

De asemenea, Preasfinția Sa a transmis celor de față mesajul de condoleanțe și de binecuvântare al ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, în care se spune: „Vă îndemnăm să Vă îmbărbătaţi cu puterea rugăciunii către Mântuitorul Hristos, cu speranţa că cel Atotputernic şi Bun va odihni sufletul nou-adormitei Raisa, ca a unei credincioase vrednice, iubitoare de cele sfinte. Fie ca nădejdea întru înviere să spulbere mâhnirea din inima şi sufletul Preacucerniciei Voastre şi să Vă dea putere pentru a trece peste aceste momente grele.

Să ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul roabei Sale Raisa în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Sursa: http://manastireacurchi.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *