Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în Duminica a XXIV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca

În Duminica a XXIV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 19 noiembrie 2023, episcopul Ioan al Sorocii a slujit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, la catedrala arhierească „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Biserica a rânduit ca astăzi, la Sfânta Liturghie, să fie citit textul evanghelic care ne prezintă Învierea fiicei lui Iair, dar şi vindecarea unei femei cu hemoragie, suferindă de 12 ani.

În cuvântul rostit în cadrul Sfintei Liturghii, PS Ioan a subliniat faptul că „Evanghelia de astăzi este o Evanghelie a speranţei, a vindecării, a învierii, a luminării vieţii prin iubirea milostivă a lui Hristos.

Ambele persoane, Iair şi femeia bolnavă au în comun smerenia şi credinţa că Iisus Hristos poate să facă minuni, să ajute, să dăruiască sănătate. Iar, iubirea milostivă este cea care întăreşte, mângâie, consolează, oferă speranţă, sănătate şi viaţă celor aflaţi în mijlocul suferinţei şi a morţii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *