Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la hramul parohiei „Sf. Cuv. Parascheva” din Vasilcău

Duminică, 27 octombrie 2019, ziua prăznuirii Preacuvioasei Maici Parascheva, Episcopul IOAN de Soroca, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, în biserica cu același hram din satul Vasilcău, raionul Soroca.

Împreună cu arhiereul Sorocii au înălțat rugăciuni prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, prot. Ioan GHERBOVEȚCHI, protopop al bisericilor din Portugalia din cadrul Eparhiei Spaniei și Portugaliei a Patriarhiei Moscovei, prot. mitr. Vadim ZLOTEA, parohul bisericii și creștinii veniți la sărbătoarea Cuvioasei.

Răspunsurile liturgice în această zi de sărbătoare pentru localitatea Vasilcău au fost interpretate de către Grupul coral bărbătesc „Gnosis” din Chișinău, condus de teologul Serghei CRUDU.

După citirea Evangheliei, părintele protopop Ioan GHERBOVEȚCHI a rostit cuvânt predicatorial, explicând pericopa duminicală, iar la sfârșitul slujbei Preasfințitul Ioan i-a felicitat pe toți credincioșii cu ocazia serbării Ocrotitoarei Moldovei.

Mesaje cu prilejul praznicului au mai adresat părintele Nicolae CRAVEȚ și părintele paroh Vadim ZLOTEA.

După Liturghie, Episcopul înconjurat de soborul preoțesc, a săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai târziu Preasfinția Sa a felicitat adunarea drept-măritoare cu ocazia sărbătoririi hramului localității.

Biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Vasilcău este o irepetabilă capodoperă spirituală și arhitecturală din ținutul Sorocii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *