În Duminica Sfintei Cruci, credincioșii soroceni s-au rugat în aer liber împreună cu Episcopul Ioan

În Duminica a treia din Postul Mare dedicată Sfintei Cruci, 22 martie 2020, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în curtea Catedralei Episcopale din orașul Soroca. Servicul divin a fost oficiat după rânduială preoțească (по иерейскому чинну).

La predică, Episcopul Sorocii a vorbit credincioșilor despre Cruce ca semn al puterii şi înţelepciunii lui Dumnezeu.

La ectenia întreită au fost rostite cereri speciale, în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, după cum este rânduit în Liturghier.

După ecfonis, Episcopul Ioan a rostit rugăciunea la vreme de molimă, pentru oprirea epidemiei actuale, pentru însănătoșirea persoanelor bolnave și pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale și a persoanelor care contribuie la prevenirea și combaterea epidemiei.

După Liturghie, a fost săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi, PS Ioan a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de felicitare cu ocazia slujbei duminicale și a sărbătoririi în această zi a Sfinților patruzeci de mucenici din Sevastia.

La finalul slujbei, ierarhul a venit și cu un cuvânt de încurajare şi speranţă în contextul în care pe teritoriul Republicii Moldova a fost decretată stare de urgenţă în plină epidemie de coronavirus Covid-19 .

Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși la respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus, impuse de autoritățile statului, dar și să intensifice rugăciunea, pentru a trece cu bine peste această perioadă de încercare, prin care trece omenirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *