În Duminica Vindecării orbului din Ierihon, PS Ioan, Episcop de Soroca a liturghisit în Catedrala arhierească din Soroca

În Duminica Vindecării orbului din Ierihon (a 32-a după Cincizecime), 30 ianuarie 2022, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit în Catedrala arhierească din orașul Soroca.

Biserica Ortodoxă l-a pomenit astăzi pe Sfântului Cuvios Antonie cel Mare întemeietorul și „patriarhul” monahismului creştin (+356).

Reflectând la textul evanghelic duminical, Episcopul Sorocii a subliniat credința puternică și rugăciunea stăruitoare a orbului din Ierihon, precum și mila cea mare a Mântuitorului față de cei aflați în suferință, bolnavi, singuri și cu adevărat săraci.

Orbul din evanghelie ne învaţă să avem credinţă puternică, să stăruim în rugăciune şi să fim recunoscători. Credinţa tare a celui vindecat de orbire trebuie să fie un exemplu pentru fiecare dintre noi, a explicat PS Ioan.

La finalul slujbei, Ierarhul a binecuvântat pe cei prezenți și a felicitat cu ziua onomastică credincioșii cei care poartă numele în cinstea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *