Întâistătătorul a oferit înalte distincții bisericești pentru trei arhierei, cu prilejul datelor aniversare

În cadrul unei ședințe solemne care a avut loc marți, 5 februarie 2018, la Reședința mitropolitană din Chișinău, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oferit înalte distincții bisericești pentru trei arhierei, cu prilejul datelor aniversare, dar și în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova:

– Preasfințitul Părinte Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan – Ordinul „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, de gradul I.

– Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcop de Neftecamsk și Okteabrsk – Ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gradul II.

– Preasfințitul Părinte Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan – Ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gradul II.

„Aș vrea încă odată să vă aduc sincere mulțumiri, dragi confrați arhierei, pentru trudele voastre. Este recunoașterea unei activități pastoral-misionare intense și bogată în același timp. Vă doresc tuturor ajutorul lui Dumnezeu, puterea forțelor, ani mulți de viață. Dar cel mai important, să nu vă opriți în a făuri binele, deoarece în fața noastră sunt foarte multe sarcini, de la a căror soluționare depinde nu doar bunăstarea eparhiilor și parohiilor, dar bunăstarea poporului nostru. Luând în considerare rolul enorm pe care îl are în viața Bisericii, crucea slujirii arhierești, aceste cuvinte, pe care le-am adresat Preasfințiilor Voastre, se referă la întreaga noastră Biserică sfântă”.

Un cuvânt de mulțumire a adresat, în numele ierarhilor care au primit decorații, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcop de Neftecamsk și Okteabrsk: „Primim cu multă bucurie acest semn de apreciere, nu pentru munca noastră a ierarhilor, ci pentru dragostea Înaltpreasfinției Voastre față de Biserica lui Hristos. Nouă nu ne rămâne decât să Vă aducem alese mulțumiri și să Vă asigurăm de respectul profund pe care Vi-l purtăm, împreună cu alese gânduri de recunoștință”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *