Liturghie arhierească la biserica din satul natal

19

La data de 5 septembrie, în ziua odovaniei Praznicului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, am săvîrșit Sfînta Liturghie în biserica „Sfînta Treime” din satul natal Prajila, raionul Florești, la care au participat Protoiereul Nicolae CRAVEȚ, secretarul Vicariatului de Soroca, Protoiereul Ilie MUNTEANU, protopop de Florești, precum și alți preoți ai circumscripției, dar și enoriași veniți la sărbătoare.

În timpul slujbei, din încredințarea Mitropolitului, am acordat distincții bisericești unor slujitori: Prot. Igor ROBU, parohul bisericii – ordinul „Meritul bisericesc” gr.II, Prot. Ioan LISNIC, duhovnicul protopopiatului, Prot. Ioan ZÎMBREANU și Prot. Constantin ROBU – dreptul de a sluji Sfînta Liturghie cu ușile împărătești deschise pînă la rugăciunea Tatăl nostru.

După slujbă a fost sfințită biblioteca parohială. Din partea Direcției mitropolitane, am oferit pentru bibliotecă un lot de carte religioasă, iar tuturor creștinilor prezenți, cărți de rugăciuni și iconițe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *