Mеsаjul dе fеliсitаrе аl episcopului Ioan de Soroca, аdrеsаt episcopului Siluan de Orhei, сu prilеjul aniversării a 7 ani de arhierie


Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca, vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, a adresat Preasfințitului Siluan, episcop de Orhei, vicar mitropolitan și președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și viață monahală”, un mesaj de felicitare cu prilejul сu prilеjul aniversării a 7 ani de arhierie.

Preasfinția Voastră,

Au trecut deja 7 ani din ziua în care ați fost ales și hirotonit în această înaltă și aleasă vrednicie: treapta arhieriei – acest mare și sfânt dar. La ceas aniversar, permiteți-mi, Preasfințite părinte și iubite confrate în Hristos să Vă adresez cele mai sublime și cordiale doriri de bine și mântuire.

Vă doresc în continuare să duceți această ascultare și treaptă a episcopatului la care ați fost chemat, cu responsabilitate și râvnă în slujba realizării Împărăției lui Dumnezeu, fiind cu totul pătruns de iubirea nemărginită a Sa față de lume, iubire care s-a exprimat în propovăduirea acestei Împărății „vameșilor și păcătoșilor” și care a culminat în jertfa Fiului Său Care și-A dat viața pentru realizarea acesteia: „Că într’atât a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, pentru ca tot cel ce crede într’Însul să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Că Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci pentru ca lumea să se mântuiască printr’Însul” (Ioan 3,16-17).

Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, să ne binecuvânteze din abundență misiunea noastră sfântă și să devenim vrednici, în ziua aceea, să auzim cuvintele, „intră în bucuria Domnului tău, fiind vrednic să te sălășluiești în Altarul cel Ceresc”.

Cu frăţească dragoste în Hristos Domnul, 

+ IOAN,
Episcop de Soroca,
Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *