O seară duhovnicească cu Episcopul Ioan la capela universitară

În seara zilei de 15 ianuarie, în ziua prăznuirii Sf. Serafim de Sarov, la biserica USM a fost oficiat Acatistul Sf. Serafim. La slujbă a participat Episcopul Ioan, vicar mitropolitan, fiind înconjurat de un sobor de preoți.

După acatist PS Ioan a vorbit din viața și trăirile Sf. Cuv. Serafim, precum și despre minunile săvârșite de la moaștele acestui bineplăcut nevoitor al Domnului.

A urmat tradiționala seară duhovnicească, în cadrul căreia a fost prezentat nr. 1-2 pentru anul 2019 al revistei ”Altarul Credinței”, care a apărut în prag de Nașterea Domnului.

Evenimentul a demarat cu un buchet de cântări duhovnicești interpretate de către Grupul coral ”Gnosis” condus de către teologul Serghei Crudu.

Apoi s-a vorbit retrospectiv despre presa bisericească din ultimul sfert de veac și despre conținutul ultimului număr ale acestei publicații periodice.

Episcopul Ioan a apreciat eforturile depuse de către echipa redacțională, în frunte cu prot. Octavian Moșin, redactor-șef, precum și conținutul revistei, care include articole și gânduri duhovnicești legate de diverse nevoi și realități ale vieții creștine.

Cei prezenți au abordat și alte aspecte legate de presa scrisă, precum și despre necesitatea unei astfel de publicații, menite să fie atractivă pentru tineri.

Au fost mai multe expuneri și recomandări privind îmbunătățirea paginii electronice și lărgirea echipei redacționale. Pr. Octavian Moșin a vorbit despre necesitatea consolidării unei echipe viabile, care ar fi mai activă în distribuirea știrilor și evenimentelor din viața Bisericii.

Cei prezenți au primit în dar câte o revistă și au poposit la o modestă agapă creștină închinată ocrotitorului ceresc al acestei publicații.

Este de menționat faptul că la 15 ianuarie 2001 a ieșit de sub tipar primul număr al PP ”Altarul Credinței”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *