Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii a participat la Liturghia praznicală din Catedrala patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova

Sâmbătă, 1 februarie 2020, în ziua celei de-a 11-a aniversări de la întronizarea Preafericitului Kiril, Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii, în Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul”, din orașul Moscova, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Serviciul divin a fost condus de către Preafericitul Patriarh Kiril al Moscovei și al întregii Rusii, alături de care a înălțat rugăciuni un impunător sobor de arhierei și preoți.

În această zi, alături de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse a liturghisit și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, împreună cu soborul ierarhilor Bisericii Ortodoxe din Moldova, între ei aflându-se și Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Patriarhal al Catedralei ,,Hristos Mântuitorul” condus de I. Tolkaciov, dar și corul Lavrei Sfântului Serghie condus de Arhim. Gleb Kojevnikov.

Transmisunea în direct a Sfintei Liturghii a fost organizată de canlele ortodoxe TV SOYUZ și SPAS, iar comentariile momentelor liturgice au fost oferite de N. Derjavin.

În timpul Liturghiei, au fost înălțate rugăciuni de cerere pentru unitatea Bisericii.

În cadrul ecteniei întreite au fost incluse cereri speciale pentru omagiatul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii Kiril.

După încheierea serviciului divin, din numele Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, Preafericitul Părinte Onufrie, Mitropolit al Kievului și al Întregii Ucraine i-a adresat Patriarhului Kiril alese cuvinte de felicitare și i-a oferit în dar o cruce patriarhală, dar și un set de panaghii.

La rândul său, Părintele Patriarh Kiril a ținut să mulțumească tuturor pentru această deosebită ocazie, de a împărtăși bucuria aniversării, împreună cu toată plinătatea Bisericii Ortodoxe.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *