Preasfințitul Ioan al Sorocii a participat la întâmpinarea Sfintei Lumini de la Ierusalim, în țara noastră

Cu Binecuvântarea lui Dumnezeu, de 22 de ani, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în țara noastră.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă, 4 mai 2024 în Republica Moldova de către Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, vicar mitropolitan. Preasfinția sa a plecat în data de 29 aprilie împreună cu un grup de pelerini, pe urmele Mântuitorului și a Sfinților Săi, în Țara Sfântă – Israel.

În seara zilei, în scuarul catedralei mitropolitane, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove însoțit de episcopii-vicari: PS Ioan de Soroca, PS Siluan de Orhei, PS Nicolae de Ceadîr-Lunga, vicar al eparhiei de Cahul și Comrat, prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al catedralei, un sobor preoțesc și mulțimea de creștini veniți de pretutindeni, au întâmpinat la Arcul de Triumf, Sfânta Lumină de la Ierusalim.

Întâistătătorul s-a adresat către popor, vestind tuturor că şi în acest an Mântuitorul s-a milostivit de turma Sa, trimițând din cer semnul minunat al dragostei Sale pentru creștinii drept-măritori. Această Lumină este un dar special, un dar deosebit pe care Mântuitorul Iisus Hristos – Lumina Lumii, îl dăruiește celor care păstrează dreapta credință și Îl iubesc pe El. De aceea, Lumina de la Ierusalim a fost numită „o minune a Ortodoxiei”, care se săvârșește în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt, la Mormântul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *