Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii şi-a aniversat ziua de naştere, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău

Ziua de luni, 27 ianuarie 2020, a fost o zi de aleasă sărbătoare pentru Episcopul Sorocii, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove dar și pentru clerul și credincioşii Catedralei Mitropolitane din Chișinău, deoarece Preasfințitul Ioan şi-a aniversat ziua de naştere, la împlinirea a 41 de ani de viață pământească.

Cu prilejul acestui fericit ceas aniversar, Episcopul Ioan a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi ai Catedralei Mitropolitane în prezenţa credincioșilor, numeroși fii duhovnicești ai Preasfinției Sale.

După Sfânta Liturghie, soborul de preoţi şi diaconi a oficiat slujba de Te Deum, cu prilejul aniversării zilei de naştere a Ierarhului, înălţând rugăciuni de mulţumire către Tronul Preasfintei Treimi pentru binefacerile revărsate cu îmbelşugare peste Preasfinţitul Ioan, peste clerul şi creștinii drept-măritori.

Preasfințitul Ioan Episcop Vicar al Mitropoliei Moldovei a rostit un cuvânt festiv în care a transmis Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, urări de ani mulți și binecuvântați. De asemenea, Preasfinția Sa a ținut să sublinieze dragostea și osteneala Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir pentru Biserica drept-măritoare și poporul moldav.

Preasfințitul Ioan al Sorocii a chemat ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a tuturor sfinților peste clerul și credincioșii Bisericii Ortodoxe din Moldova, adresând un cuvânt special de mulțumire și recunoștină pentru cei prezenți la Serviciul divin.

În cuvântul rostit la final, Preasfinţitul Ioan a adus mulţumire și recunoștință Bunului Dumnezeu pentru darul vieţii, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi tuturor sfinţilor pentru purtarea de grijă şi ajutorul oferit în toţi aceşti ani, a mulţumit părinţilor trupeşti vii și adormiți şi celor duhovniceşti, învăţătorilor şi profesorilor, ierarhilor, şi tuturor celor care au avut o contribuţie la formarea Preasfinţiei Sale. De asemenea şi tuturor fiilor şi fiicelor duhovniceşti, pentru dragostea, recunoştinţa şi preţuirea cu care îl înconjoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *