Pregnant eveniment bisericesc, dar și cultural, consacrat Sf. Voievod Ștefan cel Mare

2

Astăzi, 2 iulie în Cetatea Soroca a fost consemnat un pregnant eveniment bisericesc, dar și cultural, consacrat Sfîntului Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare.

În dimineața zilei, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, împreună cu preoții Vicariatului de Soroca, am slujit Acatistul Sfîntului Voievod, de asemenea participînd mulțime de soroceni, dar și pelerini din alte raioane.

La sărbătoare a participat Dl Victor SĂU, Primarul ales al or. Soroca alături de alte oficialități. Transmițînd tuturor mesajul de felicitare din partea Mitropolitului Țării, totodată am înmînat și înalte distincții mitropolitane: Dl Artur LESCO, ctitor al Vicariatului de Soroca și omagiat al zilei – Ordinul „Meritul bisericesc”.

De același ordin s-a învrednicit și Dl Mihai MÎȚU, Directorul Spitalului Raional Soroca. Ziua de 2 iulie a fiecărui an, pentru locuitorii or. Soroca și oaspeții acestei urbe este un adevărat itinerar imaginar spre originile istorico-spirituale ale acestui neam iubitor de sfințenie și promotor al valorilor sacre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *