Sfântul Ioan Botezătorul prăznuit în mijlocul enoriașilor soroceni

De ziua prăznuirii Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca, la care au participat prot. mitr. Nicolae Craveţ, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului, preoți, dar și credincioși, veniți să-l cinstească pe Înaintemergătorul Domnului.

În cuvântul său de învățătură Părintele Episcop Ioan s-a referit la lucrarea și mărturisirea Sfântului Ioan Botezătorul, cel pe care Biserica îl numeşte “Înaintemergătorul Domnului”. Preasfinţia Sa a prezentat aspecte importante din viaţa Sfântului Ioan Botezătorul, dar şi a părinţilor săi, preotul Zaharia şi soţia lui Elisabeta şi totodată, a subliniat puterea mijlocitoare a Sfântului Ioan Botezătorul înaintea tronului Preasfintei Treimi, îndemnând credincioşii să înalţe rugăciuni stăruitoare către acest plăcut al lui Dumnezeu.

Către final, cu prilejul serbării zilei Sfântului ocrotitor, Preasfințitul Episcop Ioan a fost felicitat de către Dl Ghenadie Muntean, președinte al raionului Soroca, alte autorități locale și de către enoriaşii prezenți la Liturghia praznicală.

Protopopul raionului și Secretar al Vicariatului de Soroca, Protoiereul mitrofor Nicolae Craveţ împreună cu clerul slujitor, felicitându-l pe arhipăstorul sorocean, i-au oferit în dar o icoană a Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, datând cu secolul al XIX-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *