Mesajul de felicitare al Episcopului Ioan de Soroca, adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir la împlinirea a 32 de ani de arhierie

Înaltpreasfințite stăpâne și iubitor Părinte al nostru,

În urmă cu 32 de ani, la data de 21 iulie, anul 1989, arătând smerita ascultare lui Dumnezeu și Bisericii Sale, V-ați asumat crucea și lucrarea arhieriei.

Ajungând la Chișinău ați descoperit o eparhie vătămată și stigmatizată de regimul fără de Dumnezeu de altă dată. Doar 186 de biserici funcționale și o singură mănăstire rugătoare și mărturisitoare pentru noi toți.

Poporul nostru întâmpinându-Vă, V-a oferit drept prinos rugăciunea, ascultarea curată și evlavia cuminte. Astfel de atunci și până în prezent, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Voastre, aflându-Vă umăr la umăr cu clerul și poporul, ați ridicat Biserica noastră străbună din paragina vremurilor de restriște, având astăzi în țară, circa 1400 de biserici și mai bine de 50 de mănăstiri și schituri, încorporate canonic și administrativ în 6 eparhii, aproximativ 1400 de preoți și diaconi din comunitățile parohiale și monastice ale noastre, au fost hirotoniți de către Înaltpreasfinția Voastră, după ce au obținut formarea teologică în școlile autohtone, dar și din afara țării.

Slujirea socială și opera filantropică, cunosc și ele o ascensiune sigură, truditorii cărora preponderent sunt bravii și talentații noștri tineri, care îndeplinesc cu râvnă și devoțiune diaconia evanghelică.

Înaltpreasfinția Voastră, părintele și arhipăstorul nostru, la această sfântă împlinire a anilor, de pilduitoare și vrednică slujire ierarhicească, cu recunoștință și emoție, Vă adresez din partea clerului și a poporului moldav cuvintele Sfântului și marelui apostol Pavel: „un astfel de arhiereu ni se cuvinea să avem”.

Întru mulți și binecuvântați ani, la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova, spre lauda lui Hristos și spre mântuirea credincioșilor, Înaltpreasfințite stăpâne, Părinte și Mitropolit al nostru!

Cu fiască dragoste,

 IOAN,  

Episcop de Soroca,

Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *