Serviciul divin praznical la Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie” – Nicoreni, cu prilejul celebrării celor 60 de ani de la naștere, a Arhimandritului Rafail (Bodiu)

Marți, 22 octombrie 2019, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia cu prilejul celebrării celor 60 de ani de la naștere a Arhimandritului Rafail (Bodiu), starețul și duhovnicul acestei vetre monahale din nordul republicii.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, PS Episcop Ioan al Sorocii a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului din latura dreaptă a Altarului, în cinstea Sf. Cuv. Serafim de Sarov.

În această zi semnificativă zi pentru starețul Mănăstirii – celebrarea celor 60 de ani de la naștere, alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Pavel Vuluță, Protopop de Drochia și un sobor de preoți și diaconi.

La Vohodul mic, starețul Mănăstirii Nicoreni PC Arhim. Rafail (Bodiu), pentru activitatea rodnică la cârma Mănăstirii, dar și cu prilejului aniversării a 60 de ani din ziua nașterii a fost decorat de către Mitropolit, cu înalta distincție mitropolitană „Ordinul Sf. Irh. Petru Movilă”.

În atmosfera festivă şi măreaţă a Serviciului divin praznical, monahul Șio (Valeriu Boldescu), s-a învrednicit de a fi hirotonit în treapta de ierodiacon, pe seama Mănăstirii Nicoreni.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Mitropolitul Vladimir a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Rafail, obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.

După Liturghie, toţi slujitorii au participat la un Tedeum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra PC Părinte Arhim. Rafail.

Vorbind celor prezenți, Arhipăstorul a menționat că lucrurile care se fac la Nicoreni sunt cu adevărat mari și frumoase, dar mai ales folositoare sufletului, căci sunt făcute întru lauda lui Hristos și pentru ca fiecare om cu frică de Dumnezeu care vine aici să găsească alinare și adăpost de vâltoarea și greutățile vieții pământești.

Mitropolitul l-a îndemnat pe părintele Rafail împreună cu frații călugări să se roage în continuare pentru binele țării și a neamului, dând un exemplu pe măsură tuturor celor însetați de credință și adevăr.

La rândul său, Arhim. Rafail a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Episcop Ioan, preoților și întregului popor pentru rugăciunea comună săvârșită și pentru cuvintele alese de felicitare care i-au fost adresate în această zi aniversară – 60 de ani de la naștere.

La final mai mulţi credincioşi au fost menţionaţi cu ordine și medalii bisericești, pentru ajutorul acordat la edificarea Mănăstirii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *